2015. szeptember 27., vasárnap

Rettenet a világ körül #1 - Erdők

Már régóta terveztem egy ilyen cikksorozatot, eredetileg videókban szerettem volna megcsinálni, de úgy gondoltam, ha már van blogom, kezdjek is vele valamit.
Miről is lenne itt szó? Egy olyan sorozatot szeretnék, ami elkalauzolhat benneteket a világnak azon pontjaira, amelyek főként az ott történt paranormális esetekről váltak híressé. Remélem elnyeri majd a tetszéseteket.
Sorozatom legelső része néhány ijesztő erdőt fog bemutatni. Szóval kezdjük is el.


Devil's Tramping Ground

Az észak-carolinai Catham megyében, Siler városától délre található egy kör alakú földdarab a fenyves közepén, ahol a növényzet nem képes megélni. A tizenkét méter átmérőjű gyűrűben sem egy fa, sem egy virág, még egy szál fű sem marad meg. És emellett ha bármilyen tárgyat helyeznek a körbe, másnapra azon kívülre kerül.


A kutyák farkukat behúzzák és nyüszítenek a közelében, és semmiképp nem mennek a körbe. Emberek megpróbáltak a körön belül aludni, de egyikük sem járt sikerrel, vagy maradt ép elméjű. Valamit látnak, ami elveszi az eszüket és soha nem adja vissza.
Néhány közelben kempingező azt állította, hogy látott a körnél két vadászt beszélgetni egy emberrel, aki úgy nézett ki, mint akinek "leesik az arca". Néhányan egy árnyszerű figuráról beszélnek, ami figyeli őket a fák közül.
A Devil's Tramping Ground (magyarul az Ördög Sétaföldje) nem véletlenül kapta a nevét. Sokan állítják, hogy maga az Ördög sétál ott éjszakánként, masírozás közben azon gondolkodva, hogyan hozhat kárhozatot az emberekre. Az ő perzselő patái ölik meg a növényzetet és teszik terméketlenné a talajt.
A Devil's Tramping Ground rejtélyét nem sokkal a függetlenségi háború előttről ismerik, mikor létrehozták Catham megyét. A történet generációról generációra szállt és azóta több tudós is végzett rajta kísérleteket, de egyikőjük sem tudott kielégítő magyarázatot adni.

A bizonyos kör a kempingben

Pinewoods temető

Ez az elhagyott temető Brunswick-ben (New York) a magas számban előforduló paranormális jelenségeiről vált híressé.
1897-ben vált hivatalos temetővé, de a régebbi sírok arra adnak következtetést, hogy már 1856-tól használatban volt. Az utolsó temetés 2005-ben történt, azóta a természetre hagyták a helyet, ami már az 1990-es, 2000-es években is küzdött a túlburjádzó növényzettel.
Sokan azt állítják, hogy a temető a Pokol kapuja. Mások azt is mondják, hogy egy fejetlen angyalszobornak vér folyik a nyakából. (Ezt egy mohafajjal magyarázták, ami nyirkos napokon vörössé válik.) Emellett még előfordult az is, hogy mauzóleumok ajtóit összetörve találták, a koporsók pedig eltűntek belőlük.

A vérző angyal

Robinson Woods

Alexander Robinsont ebben az illinois-i erdőben temették el családjával. Az éjszakai fényjelenségek mellett a látogatók ibolya és levendulaillatról számolnak be, pedig a környéken nem nyílnak hasonló virágok, ráadásul őzek csoportjai veszik őket körbe, látszólag ok nélkül.

A Robinson család emlékére

Aokigahara erdő

Japánban, a Fuji lábánál fekvő, "A Fák Tengerének" is nevezett rengetegben akkora az öngyilkosságok száma, hogy a második helyre került a Goldan Gate híd után, annak ellenére, hogy az erdő több pontján helyeztek ki táblákat, melyek arra késztetik az életüket eldobni kívánókat, hogy gondolják át tettüket és ne féljenek segítséget kérni. 1950 óta több, mint 500 holttestet találtak az évenként megrendezett kereséseken, ahol a rendőrség mellett önkéntesek is részt vesznek.
A folklór szerint az erdőt szellemek és démonok lakják, ők veszik rá az embereket tettükre. A sűrű növényzet és a ritka állatvilág miatt kísérteties csend lakja a helyet. Mindezek ellenére rengeteg turista látogat el az Aokigaharába, ahol rengeteg barlang várja a kalandvágyókat.

Kirándulók elől lezárt terület

Hója erdő

Nem is kell messzire menni, ha paranormális erdőt szeretnénk találni. Az Erdélyben elterülő rengeteget sokan a "Román Bermuda-háromszögként" emlegetik. A kísértetek mellett UFO látogatás is fordult már elő. A látogatók arról számolnak be, hogy nyugtalanságot éreznek és olyan, mintha figyelnék őket. Sok helyi nem mer belépni a legendák és pletykák miatt, azt állítják, hogy aki belép, soha nem tér vissza, ha mégis, a testét sérülések borítják.
Az erdőben található egy szinte teljesen kör alakú rét, ahol a vegetáció sokkal ritkább. A paranormális jelenségek ide koncentrálódnak. Sokak szerint ez egy átjáró egy másik dimenzióba. Ezek mellett sok fa rendellenes formákban nő az erdő különböző pontjain.

Néhány hurkos fa

2 megjegyzés:

  1. Woow. nagyon jo kis bejegyzes lett. Varom a többi hasinlot is, abba a temetőbe én is elmennek körülnézni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen ^^ Ezek szerint nem én vagyok az egyetlen, aki kedveli a rémisztő helyeket :)

      Törlés